Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

  Club Natació Sant Adrià Data actual

 

 
   
  Inici >> Activitats >> Màsters  
 
 • Màsters
 • Història
 • VII Open Màster Ciutat de Sant Adrià
 • Equip
 • Natació Màster
 • Resultats Natació
 • Clubs Catalans
 • Links

El Club Natació Sant Adrià des de ja fa uns quants anys, disposa entre les seves categories, la categoria màster. Categoria integrada per antics nedadors del propi club i d'altres provinents d'altres clubs d'arreu de Catalunya, Espanya i d'altres països.

Actualment la secció Màster està integrada per més de 30 nedadors entre masculins i femenins, i des dels mes joves a la categoria pre-màster a la més veterana del equip la nedadora del 1938, la Quima Albesa Benitez.

Si esteu interessats en pertanyer al nostre club dintre de la Secció de Màster, pots consultar tota la informació referent a la nostra Secció aquí, i si directament us voleu posar en contacte amb nosaltres ves aquí a la Secció Màster.
Des la nostra Secció Màster podreu consultar totes les notícies referents a la Natació Màster; regional, nacional i internacional; a més de les probes realitzades en Aigües Obertes que es desenvolupin en territori català.

Podreu consultar Calendaris, Resultats, Classificacions, Rècords, Rànquings, Normatives i Reglaments de natació Màster i Aigües Obertes, d'aquesta temporada i temporada anterior.

Esperem que les dades siguin del vostre interès.

 
Els màsters a Catalunya.

A partir dels anys 70 als EEUU es van començar a fer unes competicions de natació per a persones grans, des dels 25 fins als 100 anys, fent classificacions en grups de 5 en 5 anys -hi ha hagut nedadors de més de 100 anys -, i aquest moviment s'ha anat estenent per tot el món adquirint a l'actualitat nivells impensables. Es celebren competicions a nivell europeu (el primer el 1987) i mundial (el primer el 1986), cada 2 anys, alterns, amb una participació de 3.000 a 4.000 nedadors. Catalunya ha estat -com en moltes coses- capdavantera a nivell nacional i des del 1985 es celebra el Campionat de Catalunya amb una participació que augmenta cada any. En els últims 6 anys s'han celebrat els campionats a la piscina del CN Sabadell, cosa que ha estat bàsica per a motivar aquesta participació ja que el CN Sabadell té la millor capacitat d'instal•lació i d'organització de competicions d'aquesta envergadura. Als Campionats de Catalunya de l'any passat hi van participar 36 clubs amb 403 nedadors. Els dies 13 i 14 d'aquest mes de maig es celebrarà el XVI Campionat de Catalunya i s'espera superar els 450 nedadors de 20 a 85 anys amb participació de nedadors d'Aragó, València, Madrid, País Basc i algun estranger.

La Federació Catalana de Natació hi ha afegit la categoria de 20 a 24 anys per als nedadors que els hi agrada la natació, que volen competir i que no entren dintre de les exigències de la natació júnior. També s'han modificat les categories per les moltes travessies que es fan a l'estiu arreu de Catalunya i que agruparan, a partir d'aquest any, els nedadors en 30-39 anys, 40-49 anys, 50-59 anys, 60-69 anys i 70 en endavant. El CN Sabadell és també el club que presenta més nedadors a les competicions i és l'actual Campió d'Espanya. Són uns 25 els clubs catalans que participen regularment a les competicions màsters i són unes 12 les competicions que programen anualment els clubs següents: CN Atlètic-Barceloneta, CN Igualada, CN Sant Andreu (dues), Club INEFC Lleida, CN Sallent, CN Reus Ploms, CN Barcelona, CN Sabadell, CN Manresa, GE i EG i Club Nagi.

Existeixen rècords per categories, masculina i femenina, a nivell mundial, europeu, nacional i català i tot això ajuda a motivar els nedadors a preparar-se per estar millor física i mentalment dintre d'un clima relaxat, sense exigències i amb l'esforç que cada un hi vulgui posar a nivell de les seves aspiracions personals, per superar-se un mateix -que és el primer pas- o superar els altres, competint.

Per competir fa falta ser membre d'un club o associació que estigui afiliat a la Federació Catalana de Natació i demanar la llicència que té un cost de 21 euros, o la llicència d'un dia que dóna dret a competir només a la jornada d'un dia, per un cost de 4 euros (amb assegurança inclosa). Arreu del món, es fan competicions regionals o nacionals cada cap de setmana. A Catalunya es celebra una competició mensual de mitjana amb una participació d'uns 150 nedadors. Aquestes competicions s’han arribat a celebrar a tot el territori català sent Barcelona la província més prolífera, però Tarragona, Lleida i Girona, han començat a organitzar alguna competició. Cada nedador es paga les despeses de llicència, inscripció per prova (5 - 6 pessetes) i desplaçaments i hotels i són molt pocs els clubs que col•laboren una mica en aquesta despesa. Tot això fa que sigui més meritòria aquesta quantitat de participants. Alguns clubs comencen a tenir el seus entrenadors específics i a tenir en compte, molt seriosament, aquesta natació.

Bastants nedadors catalans han participat en Campionats d'Europa i del Món i algun als Jocs Mundials Màsters, els "Masters Games", conquerint medalles i bones classificacions.

Josep Claret, de 55 anys, del Club Nagi de Sabadell, és un dels nedadors catalans que ha competit més internacionalment, guanyant 9 medalles en Campionats d'Europa , 5 en Campionats del Món, i 2 en els "Masters Games", i és en l'actualitat l'únic nedador català màsters en possessió d'un rècord del món. Un rècord fet l'any passat, el 20 de febrer a Lleida, a les magnífiques instal•lacions de l'INEFC, a la distància de 50 metres papallona amb 28.92. A nivell europeu també consten els rècords de Mònica Cuervo, del CN Sabadell, de més de 25 anys, en 50 i 100 papallona. Loli Balbuena, de 41 anys, del Club Nagi, ha guanyat dues medalles de bronze al Campionat del Món i dues de plata i una de bronze als Campionats d'Europa de Innsbruck, l'any passat. Julio César Cervantes, de 35 anys, del Club Nagi, va guanyar una medalla de bronze, en la llarga distància (5000 metres), als últims Campionats del Món celebrats a Casablanca.

En l'especialitat del waterpolo màster s'està acabant la 24a Lliga Catalana on hi participen 11 equips. És la competició màster més antiga d'Espanya. Dintre d'aquest col•lectiu, i amb l'empenta de l'Agrupació de Veterans de la Natació i el Waterpolo de Catalunya, que va començar a fer-se el Campionat de Natació. En waterpolo, per la dificultat de mobilitzar els jugadors d'un mateix club -com marca la normativa- encara no s'ha participat mai internacionalment.

En salts de palanca i trampolí es va fer el I Campionat de Catalunya l'any passat i possiblement algun saltador participi al VIII Campionat del Món de Natació, Salts, Waterpolo i Natació Sincronitzada que es farà el juliol a Munic. La Comissió de Màsters de la Federació Catalana de Natació, presidida per Manel Domènech, és la que mou i recolza tot aquest moviment. Existeix una Associació de Natació Màsters, legalitzada i amb domicili a Catalunya, però d'àmbit nacional, que publica una revista semestral especialitzada, a la natació Màster, amb tot el que fa referència a la natació i el waterpolo màster. Buscant la pàgina Web mastersswimming.com hi trobareu extensa informació sobre la natació nacional i internacional de màsters.

Cada competició és una trobada de nedadors que de nou han tornat a nedar com quan eren joves, però sense les pressions i exigències d'aquells temps, i d'altres, que han començat a nedar de grans i s'han acostat a aquest esport dintre del qual s'hi senten bé. Per uns, amb una tècnica adquirida fa anys, no resulta tan difícil, però pels que comencen tot és una experiència nova que els va formant de mica en mica.

Alguns arriben a nedar tan bé que ningú diria que han après a nedar als 50 o 60 anys en les classes per adults que es fan diàriament a les piscines de Catalunya. Aquests tenen un gran mèrit i són dignes d'admiració. Alguns nedadors de més de 75 anys són valents de nedar cada dia uns 3.000 metres. El clima d'amistat que existeix entre els que s'han trobat de nou després de molts anys i les relacions que es van fent entre uns i altres fan que cada trobada tingui un al•licient afegit, que el de pròpiament dita competició. És per tot això que dintre de cada club vagi sortint un grup que es va retrobant en entrenaments i competicions puntuals i s'aprofita, de tant en tant, el final d'aquestes activitats, per fer un esmorzar o un sopar amb els companys. És en aquests moments quan no sap gens de greu haver-nos agrupat per fer natació.

Per tot això l'activitat esportiva per la gent gran i en especial la natació, per les seves completes i grans avantatges, anirà augmentant i cada vegada hi haurà més practicants. Està demostrat que amb una bona activitat física retardem el procés d'envelliment que tots patim. La natació per la gent gran, amb competició o sense, és un bon camí per viure més i millor.

VII Open Màster Ciutat de Sant Adrià

Regles   participants
 
 • Sumari de Participants
 
 • Llistat de Participants per Proba
 • Horari Orientatiu
   
     
Competició   Resultats
 • Llistat de Sortida
 
 • Fitxa tècnica
   
 • Resultats Complerts
rècords  
 • Resultats per Categories
 • Rècords batuts
 
 • Fitxer de Resultats
     
     
    Situació CEM Besòs
 
fEMENí   MASCULÍ  
;
Blanca Serra Albesa
Categoria: +45

Carlos Cinalli Petringa
Categòria: +45

       
Filo Cañete Carrillo
Categoria: +45
Jordi Burgueño Barroso
Categòria: +45
       
Quima Albesa Benitez
Categoria: +80
Pedro Muñoz Sánchez
Categòria: +45
       
Sandra Rodrigo Acosta
Categòria: +35
Raül Lubiano Sigüenza
Categòria: +45
       
    Toni Hernández Talaverón
Categòria: +40
       
    Xavi Capdevila Mira
Categòria: +50
       
    BenjaminVenegas Sanhuesa
Categòria: +45
       
       
   

 

 
       
       
       
Resultats Temporada 19-20
CN. Sitges
CN. Atlètic-Barceloneta
CN. Catalunya
CN. Sabadell
CN. Sant Feliu
CN. Sabadell
 • III Opèn Màster CN Tarraco: 25 de Gener de 2020

CN. Tarraco

 • XIII Màster Fons-Ciutat del Prat: 8 de Febrer de 2020

CN. El Prat

 • VI Trofeu Màster Swimfaster: 22 de Febrer de 2020

PEM Salt
 • XXII Trofeu Màster Club INEF Lleida: 7 de Març de 2020

C. Inef Lleida
 • XX Trofeu Màsters Alt Penedès Vilafranca: 21 de Març de 2020

CN. Vilafranca
 • VII Trofeu Màster Ciutat de Sant Adrià: 4 d'Abril de 2020

CN. Sant Adrià
 • XIX Open Màsters Fons de Mataró: 5 d'Abril de 2020

CN. Mataró
 • XXVI Ct. d'Espanya Open d'Hivern de Natació Màster - 16-19 d'Abril de 2020
Barcelona
 • VI Open Aquamàsters: 9 de Maig de 2020

CN. Granollers
 • XXII Torneig Màsters Girona: 16 de Maig de 2020
G.E. i E.G.
 • XIX Trofeu de Terrassa Estils Màsters: 31 de Maig de 2020
CN. Terrassa
 • XXXVI Campionat de Catalunya Open Màster: 20 i 21 de Juny de 2020
Tarrragona
 • V Trofeu Natació Màsters CN L'Hospitalet: - d'- de 2020

CN. Hospitalet

 • XXVV Campionat d'España Open d'Estiu de Natació Màster - 9-12 Juliol

-
 • Panteres 2020: - Setembre de 2020

-
Resultats Temporada 15-16
CN. Atlètic-Barceloneta
CN. Igualada
CN. Sabadell
CN. Vilanova

CN. Terrassa

CN. El Prat
Gijon
 • III Open Combo Màsters CN Catalunya

Sessió de Matí - Travessia C.N. Catalunya
Sessió de Tarda - Piscina
 • II Trofeu Màster Swimfaster: 27 de Febrer de 2016

PEM Salt
 • XVIII Trofeu Màster Club INEF Lleida: 5 de Març de 2016

C. Inef Lleida
 • XVI Trofeu Màsters Alt Penedès Vilafranca: 19 de Març de 2016

CN. Vilafranca
 • VI Open Màsters Ciutat de Sant Adrià: 2 d'Abril de 2016

CN. Sant Adrià

 • 15è Open Màsters Fons de Mataró: 3 d'Abril de 2016

CN. Mataró
 • VIII Trofeu Màsters: 16 d'Abril de 2016

CN. Caldes

 • I Trofeu Natació Màsters CN L'Hospitalet: 17 d'abril de 2016

CN. Hospitalet
 • 2n Open Aquamàsters: 30 d'Abril de 2016

CN. Granollers
 • XVIII Torneig Màsters Girona: 14 de Maig de 2016

G.E. i E.G.
 • XXXII Campionat de Catalunya Open Màster
1ª Jornada: Dissabte C.N. Sant Andreu
2º Jornada: Diumenge
 • XXVI Campionat d'España Open d'Estiu de Natació Màster
-
Barcelona
Club
Aquamàsters, C.N. email
València 6, 1-4   08100 Mollet del Vallès
Arenys, C.N. email
Carrer de la Torre, 9 08350 Arenys de Mar
937 921 558  
Artès, C.N.
Carrer Bages,19 (Montse Esclusa) 08271 Artés
938 306 143  
Ass.Sallentina de CF - Sallent, Club Natació email
Av. Pau Casals, s/n 08650 Sallent
938 370 516  
Associació Esportiva Sincro Mataró web   email
Apartat de Correus, 149 08300 Mataró
686 747 815  
At. Barceloneta, C.N. web   email
Plaça del Mar, s/n 08003 Barcelona
932 210 010  
Badalona, Club Natació web   email
Eduard Maristany, 5-7 08912 Badalona
933 843 413  
Badia, Club Natació web   email
Av. de la Plata, s/n 08214 Badia del Vallès
937 193 669  
Balsareny, C.N. email
Zona Es